sunnuntai 24. elokuuta 2014

Suklaa-vadelmakakku GL, L


Tässä ihana suklainen kakku jossa tuoreet suomalaiset vadelmat kruunaavat jokaisen suupalan! Kakku on todella tuhti ja suklainen mutta ei mielestäni liian ähkysuklaakakku kuitenkaan.. ;)



Ainekset:
0,75dl tummaa kaakaojauhetta
0,8dl kiehuvaa vettä
150g tummaa suklaata palasina (laktoositon brumberg)
150g voita palasina
3,5dl fariinisokeria (itse laitan osan intiaanisokeria)
2,5dl mantelijauhetta
4 munaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
240g tuoreita vadelmia

suklaaganache (käytetään myös esim sacher kakun kuorrutteeseen)
200g tummaa suklaata pilkottuna (laktoositon brumberg)

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjavuoka 22cm.
2.Sekoita kaakaojauhe kuumaan veteen ja hämmennä kunnes seos on tasaista.
3. Sulata voi ja suklaa vesihauteen päällä astiassa joka kestää kuumuuden. Sekoita kunnes seos on tasaista. Siirrä pois vesihauteen päältä ja lisää joukkoon kaakaotahana, fariinisokeri, mantelijauhe, ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi erillisessä kulhossa. Sekoita vaahto suklaaseokseen kahdessa erässä (välissä siis sekoittaen).
5.Kaadataikina vuokaan ja paista 1h 15min. Anna kakun tasoittua vuuassa noin vartin verran ennen kuin kumoat kakun tarjoiluastialle.
6.Suklaaganache: Voit valmistaa sen kakun ollessa uunissa sillä seos saa olla hieman jäähtynyt ennen kakun päälle kaatoa. Kuumenna suklaa ja kerma kattilassa kokoaan sekoittaen kunnes suklaa on kunnolla sulannut ja seos on tasainen. Joskus kuumennan pelkän kerman ja lisään suklaat vasta kun olen siirtänyt kerman pois levyltä. Näin siitä tulee todella kiiltävä pintainen.
7. Järjestele vadelmat mielesi mukaan kakun pinnalle ja valuta suklaaganache mielesi mukaan vadelmien päälle ristiin ja rastiin.

VINKKI: Kakun voi myös pakastaa, kunhan koristelee vasta tarjoilu vaiheessa...


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti